× NASLOVNICA NOVOSTI KATALOG INSPIRACIJE LJUBAV KROZ OBJEKTIV KNJIGA USPOMENA STVARNA VJENČANJA ZARUČNIČKI PHOTO SESSION NA MEDENI MJESEC TRADICIJE VJENČANJA URADI SAM U BOJAMA VJENČANI IZLOG MOJ DOM MOBILNA APLIKACIJA OGLAŠAVANJE UVJETI KORIŠTENJA KONTAKT


MLADOŽENJA SA STILOMSUBOTA, 28. VELJAČE, 2015. PIŠE: Sabina Herman


Današnja tema posvećena je momcima. Jasno da mladenka nije jedina u koju će biti uprte oči gostiju - i oko mladoženje vrijedi se jednako potruditi. Moda može diktirati određene trendove, no u posljednje vrijeme najveći trend u odabiru stylinga za mladoženju je  - jednostavno biti drugačiji. Bez obzira na to da li vaš izbor pada na klasično crno odijelo, vintage look ili je potpuno casual, možete izgledati jednako zanimljivo u svim kombinacijama. Tim više ako vam se pridruže djeveri obučeni u istom stilu.

Upoznat ćemo vas s nekim od trenutno najaktualnijih stilova za mladoženju. Ova podjela napravljena je "ugrubo" jer svi ovi stilovi imaju nešto zajedničko, ali konačan izgled ovisit će o mašti mladenaca. Isto tako, sama tema vjenčanja uvelike će odrediti styling mladoženje.


1. U boji

Kaže se da je osobnost najlakše izraziti bojom. Posljednjih sezona nije rijetkost vidjeti mladoženje (i djevere) koji nose šarene čarape, kravate, vesele leptir mašne, tregere, ukrasne maramice i odijela vrlo intenzivnih boja - izgleda da su i mladoženje sve odvažniji u odabiru nekonvencionalnih kombinacija. Svojevrsni modni krik u odabiru odijela u novije vrijeme su odijela plave, ljubičaste, bordo, nešto rjeđe ružičaste boje. Zašto ne? Budite drugačiji!

    
    
  

2. Moderan

Istina, ovaj izraz možda djeluje malo nedefinirano, obzirom da moderno može biti i klasično i casual i vintage. No ovdje isključivo mislimo na urbanog, suvremenog muškarca, istovremeno i elegantnog i ležernog, s daškom "drskosti" u odijevanju. On odijelo savršenog kroja nosi kao da toga nije svjestan. Ne nosi nužno previše detalja, ali izgleda vrlo profinjeno. To je onaj tip muškarca kojem su dovoljne sunčane naočale da djeluje vrlo samouvjereno, ali bez nametljivosti.

    
    
    

3. Casual

Moramo priznati da nam se sviđa ideja mladoženjinog dolaska na vjenčanje bez smokinga. Sa tregericama, zasukanih rukava, u kariranoj košulji i trapericama... Većini se će ovakav styling činiti nedovoljno svečano, no opuštenijem tipu vjenčanja ovakav ležerniji look idealno pristaje. To ne znači da nećete posvetiti pažnju svom stylingu, već da se u njemu želite osjećati opuštenije. Možda ste to jednostavno vi.
Termin "Hipster" svakim danom postaje sve više mainstream pa tako i pojam hipster mladoženje. Prema "hipsterskoj filozofiji" najvažnija stvar je spontanost, neka određena ležernost. Hipster je originalno označavao ljubitelje jazz glazbe, naročito bebop zvuka. Hipsteri su tako usvojili način života jazz glazbenika, boemski opušten stav pa i samu garderobu. Danas hipster označava nešto "underground trendy" pa tako jedan hipster mladoženja nosi uski jeans, iznošene košulje, Converse tenisice, nezaobilaznu leptir mašnu i kockaste uzorke, prslučiće i poluošišane frizure, brkove i bradu, "geek" naočale, retro odjeću... stvarajući taj neki "nemaran" izgled.

    
    
    

4. Klasično

"Suit up!" - rekao bi Barney Stinson. Možda pomalo tradicionalno, no za većinu je klasično crno odijelo na vjenčanju i dalje "must have". Ima nešto u tome da muškarac u crnom odijelu izgleda posebno elegantno i sofisticirano. Naročito ako je vjenčanje klasičnog tipa, jedno jednostavno crno odijelo daje točku na i. Naravno, i tu se možete poigrati detaljem u boji koliko vam to dopušta vaša mašta.

    
    

5. Vintage

Netko će se odlučiti za rekli bismo casual izgled sa starinskom, bezvremenskom elegancijom. To je vintage. Njegovi su elementi tvid, karirani uzorci, leptir mašne ili bogate svilene marame, ukrasne maramice u džepiću, prsluci, džepni satovi, vintage pokrivala za glavu, ukrasne igle, dugmad za manžete... često je prisutno miješanje uzoraka raznih dezena. 
Za ljubitelje klasičnog vintage stila, Veliki Gatsby je jedna od najpopularnijih tema vjenčanja posljednje dvije godine. U tom su smislu odijela vrlo elegantna i prisutni detalji poput zlatnih manžeta, cilindra, dužeg kaputa... Tu bismo spomenuli poznati brand Brooks Brothers koji za suvremenog mladoženju izrađuje odijela inspirirana upravo Gatsby-em.

    
    
    
  

Profile picture photo credit: Amanda Watson Photography
Moglo bi vam se svidjeti
Moje vjenčanje - Vjenčani izlog: teglica s medom
VJENČANI IZLOG: TEGLICA S MEDOM

Vjenčani izlog je mala trgovina vjenčanja prepuna kreativnih stvarčica potrebnih za Vaš veliki dan. U njoj ćete pronaći vjenčane i party dekoracije, pozivnice, poklone i male ideje...
Moje vjenčanje - Ljubav kroz objektiv
LJUBAV KROZ OBJEKTIV

Svaki tjedan, prema odabiru Moje vjenčanje tima, izdvajamo jednu fotografiju kao najupečatljiviji zabilježeni trenutak. Za našu ovotjednu foto inspiraciju zaslužan je odličan...
Moje vjenčanje - Vjenčani izlog: buket by Mak&ca.design
VJENČANI IZLOG: BUKET BY MAK&CA.DESIGN

Vjenčani izlog je mala trgovina vjenčanja prepuna kreativnih stvarčica potrebnih za Vaš veliki dan. U njoj ćete pronaći vjenčane i party dekoracije, pozivnice, poklone i male ideje...
Moje vjenčanje - Ljubav kroz objektiv
LJUBAV KROZ OBJEKTIV

Svaki tjedan, prema odabiru Moje vjenčanje tima, izdvajamo jednu fotografiju kao najupečatljiviji zabilježeni trenutak. Za našu ovotjednu foto inspiraciju zaslužan je divna...
Back To Top