× NASLOVNICA NOVOSTI KATALOG INSPIRACIJE LJUBAV KROZ OBJEKTIV KNJIGA USPOMENA STVARNA VJENČANJA ZARUČNIČKI PHOTO SESSION NA MEDENI MJESEC TRADICIJE VJENČANJA URADI SAM U BOJAMA VJENČANI IZLOG MOJ DOM MOBILNA APLIKACIJA OGLAŠAVANJE UVJETI KORIŠTENJA KONTAKT


IZRADA SVIJEĆEČETVRTAK, 28. KOLOVOZ, 2014. PIŠE: Moje vjenčanjeDanas pričamo o izradi svijeća u dekorativnom kalupu. Kakav ćete kalup ili vosak za svijeću koristiti ovisi o vašim željama, no mi ćemo vam dati par prijedloga što možete iskoristiti.
Pčelinji vosak gori dugo, nije toksičan, pročiščava zrak, a uz to vrlo ugodno miriši. 
Gel vosak je posebna vrsta voska pripremljenog u obliku želea (gela), a odlikuje se puno sporijim sagorijevanjem od običnih voštanih svijeća. Gel vosak omogućuje neograničene kombinacije i igre u kreaciji vlastitih dekorativnih svijeća, koje, opet uz dodatak mirisa, mogu biti i mirisne. Uz njega možete kupiti posebne pigmente za bojenje te fitilje.
Za dekoraciju svijeće mogu se koristiti prirodni i umjetni materijali - školjke, kamenčići, pijesak, perlice (...) koje jednostavno možete pobacati unutar staklenke.

Sama izrada je zaista jednostavna i zabavna...


POTREBAN MATERIJAL:

Staklenka ili drugi željeni kalup za svijeću ( sve što može podnijeti temperaturu vrućeg voska )
Fitilj za svijeću ( pripaziti na dubinu staklenke )
Dvostruka posuda za kuhanje
Termometar
Ljepilo za sve materijale
Gumene rukavice


UPUTE:

1. Fitilj za svijeću zaljepite za pločicu metala te ga postavite u staklenku. Fitilj mora biti centriran i barem 2 cm duži od kalupa. Umjesto u ljepilo pločicu fitilja možete umočiti u već otopljeni vosak i pričvrstiti za dno staklenke. 

2. U donji dio posude za kuhanje natočite vodu i počnite je lagano zagrijavati. U gornju posudu stavite vosak. Pripremite termometar za mjerenje temperature voska. 

3. Pustite da se zagrije na otprilike 85°C, no nikako više jer tada vosak gubi svoja svojstva i postaje zapaljiv. U otopljeni vosak sa strane možete dodati pigmente po želji (prirodne ili boju za hranu), suho cvijeće te eterična ulja (isključivo čista). Gel vosak možete zagrijavati i do 90-95°C (svakako slijedite uputstva).

4. Vosak ulijte u kalup. Ako se želi dobiti jasna i prozirna svijeća,  vosak se ulijeva u zagrijanu čašu polako (čaša se može zagrijati i fenom). Ako se žele dobiti mjehurići vosak se ulijeva u nezagrijanu čašu iz visine, u tankom mlazu, ili se nakon točenja gel promiješa štapićem - u toku rada sa gel voskom i sami ćete otkriti niz mogućnosti za stvaranje dodatnih efekata.

5. Pustite ga da se stvrdne i dobro ohladite. Zapalite svijeću i uživajte.

Napomena: fitilj za svijeću možete staviti i nakon što ste ulili vosak u kalup i to bez metalne pločice na dnu. Ako se vosak brzo stvrdnuo, u sredini napravite rupu sa čačkalicom i utaknite fitilj do kraja. Biti će ga potrebno držati uspravnog par minuta dok se vosak u potpunosti ne stvrdne.

Savjet: Kavenu šalicu s tanjurićem također možete koristiti kao kalup. Izgedat će neobično i vrlo efektno, posebno ako je starinska.


   

Design, styling and photography: Heidi Murphy of White Loft Studio

Special thanks to Style me Pretty blog.
Moglo bi vam se svidjeti
Moje vjenčanje - Moj dom - Šećer od lavande
ŠEĆER OD LAVANDE

Predivne ljubičaste boje, prepoznatljivog i intenzivnog mirisa, aromatična, ljekovita i usto vrlo dekorativna, lavanda može biti odličan dodatak u vašoj kuhinji. Donosimo vam...
Moje vjenčanje - Moj dom - Bakrena teglica za cvijeće
BAKRENA TEGLICA ZA CVIJEĆE

Obožavamo bakrene detalje u interijeru. Daju prostoru jednu rustikalnu notu, a izgledaju vrlo zanimljivo. Danas ćemo vam pokazati kako izraditi viseću bakrenu teglicu sa ...
Moje vjenčanje - Moj dom - Cvijeće u ledenim kockicama
CVIJEĆE U LEDENIM KOCKICAMA

Cvjetovi trešnje i krizanteme, latice ruže, karanfila i ostalog mirisnog cvijeća koje mnogi mogu zamisliti samo u vazi na stolu, koriste se kulinarstvu diljem svijeta već nekoliko...
Moje vjenčanje - Moj dom - Cvjetni terarij
CVJETNI TERARIJ

Danas izrađujemo cvjetni terarij. Bio on u boci, vazi, starom akvariju, staklenoj kugli ili najobičnijoj staklenci, vrlo je dekorativan i interesantan ukras za dom. U njega možete...
Back To Top